Miks maitseb lennukis toit sageli kehvasti?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennukis pakutud eine.
Lufthansa lennukis pakutud eine. Foto: Airlinemeals.net

Lennukites pakutavad suuremad eined ei ole sageli kuigi maitsvad. Asi ei pruugi olla aga toidu kvaliteedis, vaid hoopis selles, et neid süüakse kõrgel õhus.

Üle 35 000 jala ehk umbes 11 kilomeetri kõrgusel õhus mõjutavad reisijate maitsemeeli õhurõhk ja madal õhuniiskus lennukis, kirjutab Business Insider. Lufthansa on oma uurimuses leidnud, et reisijad suutsid õhus vähem eristada soolaseid ja magusaid maitseid. Inimesed tajusid toidu maitset ning ka lõhna vähem. Nimelt halveneb lõhnataju, kuna madal õhuniiskus kuivatab ja ärritab limaskesta.

Isu tekitamise teeb raskemaks seegi, et lennufirmad vaid soojendavad toitu, mis on juba eelnevalt valmis küpsetatud – toiduaroom on juba nõrgem. Reisijad ise on hinnanud parimateks lennu ajal söödavateks ja joodavateks vahepaladeks vett, hommikuhelbeid, puuvilju ja salateid, jogurteid, võileibu, krõpse, pähkleid, vinnutatud liha, kuivatatud puuvilju.

Aastal 2011 leiti Manchesteri ülikooli uuringus kolmas tegur, mis mõjutab toidu maitset lennukis. Nimelt segab taustamüra keskendumist ja söömist, kirjutab Iltalehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles