Karm tõde: suur hulk poe toidukraamist satub taldriku asemel prügimäele

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamus sellel letil olevast kaubast satub paja asemel hoopis prügimäele.
Enamus sellel letil olevast kaubast satub paja asemel hoopis prügimäele. Foto: Reuters / Scanpix

Kuigi 12 riigis tegutsev  kaubandushiid Tesco korraldas kevadel Suurbritannias toiduraiskamise vastase kampaania, saatis poekett poole aastaga prügimäele ligi 28 000 tonni toitu.

Ligi veerandit Tesco tarnitud viinamarjadest, pea 40 protsenti õuntest ja 20 protsenti banaanidest ei sööda kunagi ära, kirjutab Telegraph. Ligi 70 protsenti potisalatist ei jõua kunagi taldrikule, kolmandik sellest kogusest visatakse ära poes, ülejäänud rändab kodusesse prügikasti. Pea pooled sama poeketi pagaritoodetest jõuavad samuti prügikasti, osa neist visatakse ära poes, teised  ostjate kodudes.

Ettevõte on teatanud, et vaatab nüüd põhjalikult üle puuvilja- ja leivaletid, et tooted ringlus oleks kiirem ning  vähem kaupa läheks poesiseselt kaotsi. Ligi 600 müügikohas olevates pagariärides püütakse vähendada korraga lettidele väljapandavaid leiva koguseid, et tooted ei aeguks nii kiiresti.

Puu- ja köögivilju hakatakse välja panema väiksemates kastides, et need ei seisaks seal viimse säilivuskuupäevani.  Samuti teatas ettevõte, et loobub pakkumisest – osta üks, saad teise peale kauba – ja teistest sarnastest pakkumistest salatile, mille puhul on alust arvata, et kaup rikneb enne selle tarvitamist. Samuti hakatakse ostjatele jagama näpunäiteid, kuid säilitada puuvilju ja kasutada tähtaja ületanud leiba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles