Zilmer: vaktsineerimata läheb reisile vaid rumal inimene

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkuskeskuse juhataja Kai Zilmeri sõnul vaktsineerimata reisile vaid väga rumal inimene, samuti on reisifirmadel kohustus oma klientidele eesootavatest võimalikest ohtudest rääkida.


Vaktsineerimise asjus on kõige mõttekam pöörduda reisimeditsiini kabinetti - need tegutsevad peale Lääne-Tallinna keskhaigla veel Tartu Ülikooli Kliinikumi polikliinikus ja Pärnu haiglas, kirjutab Õhtuleht.

Zilmeri sõnul on sobiva kaitse valimiseks vaja teada, millisesse piirkonda, mida tegema ja kui kauaks inimene läheb, sest väga erinevalt tuleb reisimeditsiini suhtuda näiteks kaheks ööks neljatärnihotelli konverentsile minnes või kuuks ajaks seljakotiga Lääne-Aafrikasse asudes.

Kuigi Zilmeri sõnul pole hilja nõustamiskabinetti minna ka päev enne reisi, oleks mõistlik seda teha siiski 4-6 nädalat varem, troopikasse sõitjad võiksid seda teha ka paar kuud ning kroonilise haigusega inimesed kolm kuud enne reisi.

Kaitsepoogitud saavad reisimeditsiinikeskusest kaasa vaktsineerimispassi, kuhu pannakse kirja vaktsineerimise aeg ja soovitatav uue süstimise aeg - ühtlasi on see kohustuslik dokument sisenemaks neisse riikidesse, kus kaitsepookimine mõne tõve vastu on kohustuslik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles