Uuest nädalast saavad pealinlased tasuta rongiga sõita

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrirongid.
Elektrirongid. Foto: Svetlana Aleksejeva

Alates esmaspäevast saavad Tallinna sissekirjutusega inimesed sõita tasuta läänesuunal Tallinnast Laagrini ja idasuunal Tallinnast Vesse peatuseni.

«Rongi sisenedes tuleb klienditeenindajale esitada Ühiskaart ning öelda oma sõidu sihtkoht. Klienditeenindaja valideerib reisi piletimüügiseadmega,» teatas Raepress. Pealinlastele, kes sõidavad Vesse ja Laagri peatusest kaugemale, hüvitab linn vaid Tallinna tsooni maksumuse.

«Paralleelselt kulgevatel bussi- ja rongiliinidel ei ole mõistlik omavahel konkureerida,» kommenteeris  abilinnapea Taavi Aas. Aasa sõnul võib täna täheldada, et paljud rongikasutajad istuvad linna piiril ümber bussiliinidele, millega kaasneb vajadus busside veomahtu suurendada. Rongiliinide veovõime ärakasutamine linnasisestes liikumistes aitab abilinnapea sõnul ressursse otstarbekamalt kasutada.

Elroni prognooside kohaselt kasvab tänu tasuta rongisõidule reisijate arv u 1000 inimest päevas.

Praegu on olukorda, kus hommikuse tipptunni ajal elektrirongi saabumisel Tondi jaama, suleb tramm nr 4 uksed ja sõidab tühjalt minema, jättes rongireisijad järgmist trammi ootama. Elroni turundusjuhi Nornbert Kaareste sõnul on linnatranspordi ja reisirongide sõiduplaanide ühtlustamine oluline küsimus, kus alates oktoobrikuust saab ette võtta konkreetseid samme, kuna nüüdseks on lõppenud raudtee renoveerimistööd ja linnal on taas pikaajaliselt teada reisirongide sõiduplaanid. «Usume, et viimased kitsaskohad selles küsimuses kaovad uueks aastaks,» lubas Kaareste.

Rääkides juba praegu tipptunni ajal täistuubitud elektrirongidest, rõhutas Kaareste, et alates 1. jaanuarist kasvab läänesuunal elektrirongide väljumiste arv ning siis väljub tipptunnil Keila-Tallinn lõigul neli rongi mõlemas suunas.

Kaareste sõnul on neil pealinlastel, kel on Elroni sõidukaardile laaditud raha, kasutada seda ka edaspidi. «Sõit Tallinna piirest välja on jätkuvalt tasuline,» sõnas Kaareste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles