Lugeja küsib: miks ei sorteerita mustades kilekottides olevaid pakendeid?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraavi visatud prügi.
Kraavi visatud prügi. Foto: Peeter Kümmel

«Olen kuulnud, et mustades kilekottides olevaid pakendeid ei sorteerita. Kui see tõele vastab, siis miks see nii on?» uuris lugeja.

Vastab Ragn-Sellsi olme- ja pakendijäätmete teenusejuht Anne Jõesaar.

Enamasti mustadesse kilekottidesse ehk prügikottidesse pandud pakendeid ei sorteerita. Rahvusvaheliselt on tavapäraks, et mustadesse prügikottidesse läheb olmeprügi. Sama kehtib ka läbipaistmatust materjalist toodetud poekottide kohta.

Kõige parem on visata pakendid konteinerisse lahtiselt – nii mahub neid sinna kõige rohkem ja sorteerimisjaamas on ka kohe näha, millega tegu. Ragn-Sells kasutab kõigis oma sorteerimislahendustes läbipaistvaid kotte. Samuti on meie eraklientidele mõeldud pakendikoti teenuse roheline ja kollane kilekott läbipaistvad.

Läbipaistvate kottide kasutamise suur eelis on see, et sorteerijad näevad kohe ära, mis koti sees on ja kas seda tasub sorteerida või mitte. Lisaks on läbipaistvate kottide kasutamine seotud sorteerijate turvalisusega, sest mustast kilest kottide puhul on suur risk, et seal sisalduvaid süstlaid, klaasikilde võid muid tervisele ohtlikke esemeid ei ole võimalik märgata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles