Amet: perearst Talvik soovis ise koormust vähendada

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst Anneli Talvik.
Perearst Anneli Talvik. Foto: Joosep Martinson/Õhtuleht

Terviseameti kinnitusel ei ole amet teinud Anneli Talvikule ettepanekut loobuda oma nimistust. Nimelt uuris ameti väitel Talvik esimesena, kas tal on võimalik töötada osalise tööajaga.

Terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri kinnitas, et ametil on olnud vaid Anneli Talvikuga kirjavahetus. Nimelt uuris Saluri kinnitusel Talvik esimesena, millised on võimalused töötada osalise koormusega. Seepeale uuriski terviseamet oma vastuses, millised on perearsti edasised plaanid ning selgitas nimistuga perearsti töötamise põhimõtteid.

«Oleme palunud tagasisidet mõningatest töökorralduslikest aspektidest arusaamiseks ja see on kõik,» kinnitas Saluri. Ka ei ole terviseamet oma kirjas Talvikule viidanud asjaolule, et perearsti töö on ebakvaliteetne, väitis Saluri.

«Terviseamet selgitas doktor Talvikule nimistuga perearstina töötamise põhimõtteid ning millal kohalduvad ajutise asendamise sätted ja millal need ei kohaldu. Terviseamet palus doktorilt selgitusi tema töökoormuse ja selle vastavuse kohta perearsti tööjuhendiga. Vastust ootame,» nentis Saluri.

Terviseamet tõi oma kirjas Talvikule välja võimaluse, et juhul, kui Talvik ei soovi oma nimistu patsiente enam ise teenindada, on tal õigus loobuda nimistust. «Sellisel juhul saaksid doktor Talviku asendusarstid võimaluse kandideerida vabanenud nimistule, kus nad juba praegu patsientidele tervishoiuteenust osutavad,» kinnitas Saluri.

Terviseameti kinnitusel on perearsti nimistu kehtestamise põhimõte olnud selles, et igal inimesel oleks oma perearst. Juhul kui inimesel puudub võimalus oma perearstiga kohtumiseks, kuna perearst oma nimistuga ei tööta või teenindab ainult teatud rühma inimesi (näiteks lapsed), siis ei saa rääkida enam oma perearstist.

«Kui Talvik soovib kasutada võimalust nimistust loobumiseks, siis tuleb terviseametil kuulutada vabanenud nimistule konkurss uue perearsti leidmiseks,» selgitas Saluri.

Talvik: olgu parem vähem, aga olgu hästi

Anneli Talvik kirjutas Postimehele, et tal ei ole teema kohta täiendavalt midagi lisada.

Talvik töötab ajutiselt oma praksises osakoormusega ning tema sõnul on see tekitanud erilise kära. «Kusjuures ju kümned (või sajad?) arstid töötavad Eestis ammu osakoormusega ilma, et sellele oleks tähelepanu pööratud,» nentis Talvik. «Kogu kära tõttu võib hoopis juhtuda, et paljud kõhklejad lahkuvad,» lisas ta.

Ta lisas, et tahab oma tööga edasi minna ja seda teha võimalikult hästi. «Kas haigekassaga või ilma, see ei oma mulle kui arstile tähendust. Minu eesmärk on lisaks arstitööle täita korralikult oma kohustused lepingupartnerite ja töötajate ees ja olla edasi arst Eestis. Olen otsustanud, et kõik mis ma teen, tahan teha hästi, olgu parem vähem, aga olgu hästi,» kirjutas Talvik Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles