Postimehe lugejad annetasid tööõnnetuse ohvrile 20 000 eurot

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexey Gordienko enne traagilist õnnetust.
Alexey Gordienko enne traagilist õnnetust. Foto: Erakogu

Septembri alguses Viru Keemia Grupile kuuluva tehase ehitustöödel kukkunud ja raske ajutrauma saanud nooremehe toetuseks annetasid Postimehe lugejad 20 000 eurot.

Remeksi Keskuse töötaja, 24-aastane Aleksei Gordienko kukkus septembri alguses Viru Keemia Grupile kuuluva Petroter 2 tehases ehitustöid tehes 12 meetri kõrguselt  ning sai raske ajutrauma ja hulgiluumurde, kirjutab venekeelne Postimees. Noormehe tragöödia liigutas sadu eesti- ja venekeelseid Postimehe lugejaid, kes annetasid tema raviks 20 000 eurot.

«9. oktoobril viidi Aleksei Haapsalu neuroloogilisse rehabilitatsioonikeskusesse, kus talle määrati taastusravi. Paar päeva tagasi püüdis ta meedikute abita püsti tõusta. Seisis veidi, aga siis hakkas tal pea ringi käima,» rääkis noormehe isa Jevgeni Gordienko. Samuti suudab ta juba iseseisvalt voodis istuda. Isa sõnul teeb neile rõõmu, et Aleksei suudab nendega rääkida. «Ka mäluga on lood juba paremad: ta tunneb meid kõiki ära, teab peast ema ja naise telefoninumbreid,» rääkis isa. Samas pole mäluga veel kõik korras, näiteks ei meenu noormehele, mis temaga õnnetusepäeval juhtus. «Esialgu ei öeldud talle midagi, püüti seda hetke edasi lükata, aga meedikud siiski soovitasid tõtt tema eest mitte varjata ja ma rääkisin talle kõik ära,» sõnas mees. Noormehel on probleeme silmadega, nägemine on häiritud. Haapsalusse jääb noormees ravile 42 päevaks.

Postimehe lugejad annetasid noormehe raviks 20 000 eurot. «Me hoiame seda summat edasiseks raviks. Kogu meie pere tänab kõiki abi eest,» rääkis Jevgeni Gordienko.

Aleksei tööandja Remeksi Keskuse juht Vladimir Pupkevitš keeldus vastamast küsimusele, millist abi kavatseb ettevõte noormehele osutada. Ta märkis vaid, et kui kannatanu pere esitab arve, siis selle nad tasuvad.

Tööinspektsiooni Ida piirkonna inspektor-uurija Tiit Tabor teatas, et käis sündmuskohal ja tutvus olukorraga. Kuna noormees ei mäleta, mis toimus temaga õnnetuse päeval, ei saa inspektsioon selles asjas lõplikku seisukohta võtta.

«Töökoha vaatlus näitab, et ohutusnõudeid rikkusid nii töötaja kui ka tööandja,» sõnas ametnik. Seaduse kohaselt on töötajal õigus keelduda tööst, mis ohustab tema või teiste tervist. Ka ei olnud tööandja varustanud töökohta nii, et vältida tööõnnetusi.

3. septembril paigaldasid kaks ASi Remeks Keskus töötajat VKG AS ehitusplatsil Petroter 2 maapinnast 39,1 meetri kõrgusel teraskonstruktsioonidele liikumisteede raudvõresid (mõõtmed 1,0x1,5 meetrit). Tööala, kuhu raudvõresid paigaldati, oli kolm meetrit lai. Töökohas puudusid kukkumist välistavad piirded. Samuti ei olnud töötajatel ohutuse tagamiseks võimalik kasutada turvarakmeid, kuna neid ei olnud kuhugi kinnitada. «Ühesõnaga töötajad liikusid sõna otseses mõttes maa ja taeva vahel,» rääkis ametnik. Raudvõresid nende paigaldamise ajal ei kinnitanud nõuete kohaselt hoone teraskonstruktsioonide külge. Ühe raudvõre paigaldamise ajal liikus eelnevalt paigaldatud raudvõre paigast ära ja langes koos kannatanuga hoone betoonist vahelaele. Kannatanu kukkus 12,2 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles