Tormihäireid mobiilsides võib esineda kõikjal Eestis

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilside probleeme võib esineda terve tänase päeva jooksul.
Mobiilside probleeme võib esineda terve tänase päeva jooksul. Foto: Raigo Pajula

Täna öösel Eestit läbinud tormist tingitud elektrikatkestuste tõttu võib esineda häireid mobiilsides kõikjal Eestis – hetkel on kõige suuremad murelapsed Lõuna-Eesti, Kesk-Eesti ja Pärnumaa.

Tugijaamade töö taastub elektrivarustuse taastamisel, kuid ilmateenistuse andmetel pole lähitundidel tormi nõrgenemist oodata, seega on häiritud ka elektrivarustuse taastamine ning mobiilside probleeme võib esineda terve tänase päeva jooksul, teatab EMT.

Tele2 Eesti kommunikatsioonijuhi Hans Saarvelti sõnul on praegu mitmel pool Eestis 2G ja 3G saatejaamade töös tõrkeid ja enam puudutab see Pärnumaad ning Lõuna-Eestit. «Kõik meie hooldemeeskonnad on öö läbi väljas olnud ja olulisemaid sõlmjaamu elektrigeneraatoritega üleval hoidnud, kuid osades punktides võib levi endiselt puududa,» kommenteeris Saarvelt.

«Kõigi jaamade töö taastumine sõltub Eesti Energia parandustööde edenemisest ja oleme nendega pidevas infovahetuses. Teeme kõik endast oleneva tõrgete kiireks likvideerimiseks ja vabandan võimalike ebamugavuste pärast,» ütles Saarvelt.

Samuti teatab Elisa, et Lõuna-Eesti, Kesk-Eesti ja Pärnumaa linnades on küll mobiililevi olemas, kuid nende piirkondade maakondades on hetkel häiritud kümnete Elisa tugijaamade töö. Seetõttu puudub tarbijatel neis piirkondades kohati nii kõne- kui ka mobiilse interneti levi.  

Torm sai alguse südaööl ning teatud aja jooksul töötasid Elisa tugijaamad varugeneraatoritel. Täna varahommikul alustas Elisa täiendavate elektrigeneraatorite paigaldamisega mobiililevita piirkondadesse, mis aitab tagada mobiililevi olulistes sõlmpunktides kuni elektrilevi taastamiseni.

Elisa palub klientidelt kannatlikkust kuni olukorra normaliseerumiseni. Lisainfot Elisa levikatkestuste kohta saab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles