Startiv lennuk sõitis Kärdlas rajalt välja

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma Avies lennuk.
Lennufirma Avies lennuk. Foto: Liis Treimann/Postimees

Aviesi esmaspäevahommikune liinilennuk Jetstream 31 katkestas Kärdla lennuväljal stardi, kui lennuk hoojooksu algul suuna kaotas ja stardirajalt paremale kaldus.

Vahejuhtumi põhjuseks oli pilootide juhtimisviga, mille tõttu mootorite võimsus kasvas ebavõrdselt, ja mida omakorda võimendas tugev külgtuul, kirjutab Hiiu Leht.

Lennufirma Avies müügijuht Ragnar Vahemetsa sõnul reisijatele otsest ohtu ei olnud, kuna mootorite võimsuse ebaühtlus ilmneb otsekohe peale lennuki liikuma hakkamist ja väikesel kiirusel. Vahemets selgitas, et kuna sel lennukitüübil ei ole näidikut, mis täpselt näitaks mootorite võimsuse kasvu ehk tõmmet, lisavad piloodid mootoritele võimsust tunnetuse järgi.

Korraks käis lennukiratas ka üle muru, kuid et tegemist on tugeva pinnasega, jäi lennuk rajale ja midagi halba ei juhtunud.

Lennukile tehti täiendav tehniline kontroll.

Tarbija24 andmetel ei öeldud reisijatele kohe, mis stardi katkestamise põhjuseks oli ning vahejuhtum tekitas reisijate seas ärevust ja hirmu. Teise lennukiga saabusid saarele mehhaanikud. Hommikuses lennukis olnud inimesed pääsesid mandrile lennukiga, mis väljus 8.15 asemel 11.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles