Sotsiaalministeerium kaalub alkoholile miinimumhinna kehtestamist

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholilett.
Alkoholilett. Foto: Liis Treimann

Eilsel alkoholikonverentsil tutvustas Šoti terviseminister Alex Neil valitsuse kava kehtestada alkoholile ühikupõhine miinimumhind. Taavi Rõivase sõnul tasub miinimumhinna kehtestamist ka Eestis tõsiselt kaaluda.

Suurbritannia ja eriti Šotimaa jaoks on alkoholitarbimine viimaste aastakümnete jooksul kasvanud üheks peamisteks terviseohuks, suure koormuse allikaks sotsiaalsüsteemile ning takistuseks majanduse arengule, teatas sotsiaalministeerium. Seepärast on ka enam kui dekaadi jagu otsitud efektiivseid alkoholikahjude vähendamise meetmeid, kasutades sealjuures väga palju teaduslikku lähenemist ja teadlaste abi.

Eilsel alkoholikonverentsil tutvustas Šoti terviseminister Alex Neil valitsuse kava kehtestada alkoholile ühikupõhine miinimumhind.

«Otsime võimalikult nutikaid lahendusi kõikjalt maailmast, kuidas mõjutada vähem jooma just kõige problemaatilisemaid tarbijaid – liigtarbijaid ja noori,» tunnistas ka sotsiaalminister Taavi Rõivas. «Miinimumhinna lisaväärtus on otsene mõju neile gruppidele kelle joomiskultuuri iseloomustab mõtteviis: võimalikult odavalt täis,» selgitas Rõivas.

Miinimumhind määratakse joogis sisalduva alkoholikoguse järgi ning Šotimaal vastuvõetavas seaduses alkoholiliigil vahet ei tehta. Mõju on vaid odavamatele alkohoolsetele jookidele, kvaliteetseid tooteid miinimumhind ei puuduta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles