Edda Paukson: kalmistud diskrimineerivad koeraomanikke

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edda Paukson
Edda Paukson Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Astroloog Edda Paukson leiab, et märk surnuaiaväravas, mis keelab koeraga kalmistule siseneda, diskrimineerib koeraomanikke.

«Vareste võigas kraaksumine häirib palju rohkem kui koerakese auh,» leiab Edda Paukson, lisades, et neljajalgne sõber kaitseb pigem kalmistul perenaist, et pätid ei tükiks käekotti krabama, kirjutab Õhtuleht.

Paukson puutus probleemiga – kalmistule pole lubatud koera kaasa võtta – esimest korda kokku sel kevadel, kui üks vanem daam näpuga tema šnautserit sihtis ja teise käega surnuaia värava kõrval asuvale keelumärgile osutas.

Paukson helistas aprillis ja oktoobri lõpus Metsakalmistu ja Pärnamäe kalmistu haldajatele, kes selgitasid, et keelu põhjuseks on, et koerad hauguvad ja häirivad rahu. Paljud leiavad, et keelumärk surnuaiaväravas on õigustatud: «et mis need koeraomanikud käivad seal oma koeri situtamas!»

Astroloog ei kavatse leppida sellega, et inimene ei tohi oma lemmikloomaga surnuaias viibida, ja lubab, et lisaks hingedekuule käib ta ka jõulude ajal ning tulevikuski oma koerakesega abikaasa Eduardi haual küünlaid läitmas: «Paljud ei tea, et ka loom leinab, võib-olla veel rohkem kui inimesed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles