Rootslastel katkeb ökoakende tõttu interneti- ja telefoniühendus

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aknad. Illustratiivne foto.
Aknad. Illustratiivne foto. Foto: Panther Media / Scanpix

Stockholmis tegutsev ehitusfirma teatas, et uutele eramutele paigaldatavate ökoakende tõttu katkeb mitmetel elanikel majas sees olles interneti- ja telefoniühendus.

Ühenduse katkemises on väidetavalt süüdi ökoakendele lisatud metallioksiid, kirjutab The Local. Uutes hoonetes kasutatavatele energiatõhusatele akendele on lisatud õhuke kiht tina ja hõbedat, mille eesmärk on blokeerida soojuskiirgust. Paraku toimivad metallid ka mobiilside blokeerijana. Eriti halb on olukord hoonetes, millel on paksud seinad, mistõttu suunduvadki rootslased tihti telefonikõnesid tegema välja rõdule või õue.

«Inimesed lähevad väga vihaseks ja ma mõistan seda,» kommenteeris TT uudisteagentuurile Stockholmis asuva ehitusfirma Skanska tehniline ekspert Anders Nilsson. Mehe sõnul on kehvas levis süüdi nii uued aknad kui ka paksud seinad – viimased võivad ära lõigata ligi 99 protsenti mobiilsest levist.

Rootsi telefonioperaatorfirma Three hinnangul peaksid levi eest vastutama ehitajad, kes teeksid kindlaks, et uues hoones oleks piisav telefonilevi – teenus, mis tänapäeval on sama oluline kui vesi, kanalisatsioon ja elekter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles