Maksmata arved jätavad elektrita

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrifirma kustutab lambi võlglastel ise.
Elektrifirma kustutab lambi võlglastel ise. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Teisipäeva  lõuna ajal oli Läänemaal tasumata elektriarve pärast vooluta  90 majapidamist, elektri väljalülitamist ootas veel 160 majapidamist.

Varem sai elektri eest maksta kvartali kaupa, kuid pärast kaugloetava arvesti paigaldamist tuleb maksta iga kuu, kuigi perel ei pruugi selleks alati raha olla, rääkis Lääne Elule Lääne-Nigula vallas elav Ahto.

Et kaugloetava arvesti väljalülitamine käib väga lihtsalt, piisab klahvivajutusest elektrifirma kontoris, töömeest ei pea välja saatmagi, siis tehakse seda ka varasemast rohkem.

Imatra Elektri vanemkliendihaldur Harry Pähn selgitas, et firma saadab viis päeva pärast maksetähtaega kliendile meeldetuletuse, ootab seejärel veel viis päeva ning siis saadab  tähtkirjaga teavituse ja pärast seda on veel 15 päeva aega arve ära maksta või Imatraga ühendust võtta, et kokku leppida tasumises.

Imatra Elektri müügijuht Ago Sepp selgitas, et ettevõtte poole tulekski pöörduda siis, kui võlg tekib, aga samas tulevad inimesed 99,9 protsendil juhtudel asjast rääkima alles siis, kui vool läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles