Prisma kiirkassadesse pääseb vaid ostukorviga

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma ostjad jätavad ostukärud sageli ripakile.
Prisma ostjad jätavad ostukärud sageli ripakile. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kuna Prisma uued ekspresskassad on välja töötatud koguseliselt väiksemate ostude eest tasumiseks, ei või kliendid ekspresskassade piirkonda ostukäruga minna.

Prisma Facebooki lehel juhtis klient tähelepanu, et kuigi Kristiine Prisma automaatkassad on hea lahendus, oli tema pettumus suur, kui avastas automaatkassade eest käruga sisenemist keelava märgi.

Kuna ta käib nädalas kaks kuni kolm korda poes ja ostab kaupa korraga ligi 10 kilo jagu, siis soovib ta ostukäru kasutada, lisaks on parklas hea asju kärust otse autosse tõsta. Klient tõdes nördinult, et peab sellisel juhul ikkagi pikkades järjekordades seisma.

«Kuna tegemist on ekspresskassade ehk kiirkassadega, siis on need tõesti mõeldud eelkõige ostukorviga klientidele. Põhjuseks ka asjaolu, et kiirkassas toodete ostmisel peaks kogu ost mahtuma alusele kassa kõrval,» selgitas Prisma pressiesindaja Kadri Lainas.

Kuna ostukäru on oma mahutavuselt suurem kui ekspresskassa skaneeritud kaupade alus, võib tulla ette juhuseid kus kogu ost ei mahu ühe korraga kassasse ära. See aga tähendaks kliendile ühe ostu eest tasumist mitmes osas ja ajakulu oleks suurem.

Lainas lisas, et lähtuvalt teiste riikide praktikast, eelistavad taolisi kiirkassasid just eelkõige ostukorvi suuruse ostuga kliendid. «Suuremate kärudega eelistatakse siiski müüja abi.»

Praegu katsetab Prisma ekspresskassasid Kristiines ja Rocca al Mares. Kui uued kassad on ära proovitud, siis on plaan neid laiendada ka teistesse Prisma kauplustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles