Prantsusmaa restorane süüdistatakse ilusate inimeste soosimises

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisis asuv restoran Cafe Marly, kust avaneb vaade Louvre'i muuseumile.
Pariisis asuv restoran Cafe Marly, kust avaneb vaade Louvre'i muuseumile. Foto: beaumarly.com/cafe-marly

Kahte Pariisis asuvat trendikat restorani süüdistatakse selles, et restoranikülalistele antakse isekohti nende välimuse järgi.

Endised töötajad väidavad, et Thierry ja Gilbert Costes – vennad, kes omavad Pariisis hotelle, restorane ja kohvikuid – diskrimineerivad külalisi Le Georges’i ja Café Marly restoranides, kirjutab The Telegraph.

«Hea välimusega külalised juhatatakse headele kohtadele, kus neile kena vaade avaneb,» ütlesid endised töötajad. «Kohustus on mitte nii kena välimusega inimesed juhatada restorani nurgalaudadesse,» lisasid nad.

Kui töötajad pakkusid vähem kenadele külalistele kohti headesse laudadesse, öeldi neile: «Mida need inetud inimesed selles lauas teevad? Kõik näevad neid, kui nad sisse astuvad. See mõjub meie kuvandile väga halvasti.»

Nii ei suhtuta vaid külalistesse, vaid ka personali. Endised töötajad valiti ametisse samuti väga nõudlike kriteeriumide järgi: lühike ei sobi, peab olema modelli kehakuju ja vanus alla 30.

Töötajad rääkisid, et aeg-ajalt tuli üks bossidest, Gilbert, teenindaja juurde ja korrutas majareegleid, mille üle ta ise väga uhke oli, öeldes: «Ilusad inimesed paned siia, inetud inimesed sinna! Tõesti, see ei ole nii keeruline.»

Erandiks pidavat aga olema kuulsused, kes on «kenad või koledad, vanad või noored» – neile võib alati parimad lauad anda.

Georges’i restorani juhatuse liige ei eitanud selliste reeglite olemasolu, öeldes, et «sellele on natuke keeruline vastata». Kommentaari keeldus andmast ka Costes’i vendade kõneisik, kes ütles väljaandele Telegraph, et «nad ei kommenteeri».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles