Mida tasub silmas pidada võõrsil autot rentides?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne rendilepingu sõlmimist tasub auto korralikult üle vaadata ja leping läbi lugeda.
Enne rendilepingu sõlmimist tasub auto korralikult üle vaadata ja leping läbi lugeda. Foto: SCANPIX

Autorendifirmad on igati huvitatud sellest, et nende äri edeneks ning klient jätaks neile võimalikult palju raha. Portaal smarttravel jagab soovitusi, kuidas ootamatuid rendikulusid vältida.

Kallis kindlustus

Renditava auto hind võib tunduda mõistlik, kuni kindlustusarve nägemiseni. See arve võib kahekordistada rendimakse. Samas soovib igaüks end kaitsta ootamatute kahjunõuete eest.

Lahendus: kontrolli oma autokindlustuse või krediitkaardi tingimusi, sest mõned neist kehtivad ka rendiauto puhul. Tarbijakaitseühing Choice soovitab valida reisikindlustus, mis laieneb rendiautole. Samas tasub teada, et isegi sel juhul jäävad sageli kindlustuskatte alt välja rehvide, kojameeste, katuse, salongi ja autopõhja vigastused.

Tankimine

Paljud rendifirmad pakuvad võimalust võtta täispaagiga auto, tankida see siis enne tagastamist või lasta neil see täita. Targem valik oleks ise autot tankida. Kui lased firmal tankida, siis võivad nad küsida tavapärasest märksa enam.

Lahendus: tangi paak vahetult enne auto tagastamist ning tee seda võimalikult firma lähistel. Hoia alles kviitung, et saaksid tankimist vajaduse korral tõestada.

Asukoht maksab

Kui rentida auto lennujaamas, siis üldjuhul on see märksa kallim.

Lahendus: uuri maad, sageli saab kulusid kokku hoida rentides auto ääre- või kesklinnast. Bussi või rongiga kohale sõites võib korralikult säästa.

Mitu juhti, suurem tasu

Pikka sõitu ette võttes tahavad inimesed sõiduaega teise juhiga jagada. Mõni rendifirma nõuab aga sel puhul lisaraha kuni 13 dollarit päevas.

Lahendus: küsi firmast enne reserveerimist, kas nad võtavad teise juhi eest lisaraha. Mõni neist seda ei soovi, kui liituda püsikliendi programmiga.

Veel soovitusi

  • Uuri lisaks suurtele kompaniidele ka väiksemate pakkumisi.
  • Loe läbi kõik tingimused  enne, kui lepingule allkirja annad.
  • Pildista autot, et fikseerida kõik vigastused, kütusepaagi täituvus ja läbisõidunäidik. Tee seda auto üleandja juuresolekul.
  • Veendu, et auto oleks puhas nii seest kui väljast.
  • Broneeri neti teel, et vältida lisatasusid.
  • Kasuta maksmisel pigem deebet- kui krediitkaarti. (Kontrolli, kas see on võimalik.)
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles