Soome lennundustöötajad ähvardavad suurima streigiga

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennuk.
Finnairi lennuk. Foto: Finnair

Soome lennundusala liit (IAU) ja pardatöötajate liit (SLSY) plaanivad alustada reedel 24-tunnist streiki, mistõttu lõpetas Finnair eile nädalavahetuseks plaanitud lendudele uute piletite müügi.

Eile päeval alustasid 24-tunnist streiki lennuliinidel toitlustavad töötajad, kirjutab Yle. Helsingi-Vantaa lennujaamas jagati eile reisijatele pakitud lõunat. Samas on lennujaamas jagatavad lõunasöögid alles streigi algus, kui lennutööstuse esindajad ja IAU liikmed ei leia ühist keelt. Ühenduse liikmed plaanivad alustada uut streiki reedel kell 15, mis halvaks lennuliikluse kogu riigis. IAU esindaja Juhan Haapasaari ütles, et nii suurt streiki nagu plaanitakse reedel, ei ole Soomes veel nähtud.

IAU kinnitusel mõjutaks streiki kõiki Soome lennujaamu. IAU alla kuuluvad kõik lennujaamade töötajad – sealhulgas piletimüüjad, lennule registreerimisega ja kohvritega tegelevad töötajad jne.

Lisaks mõjutab streiki kõiki Finnairi ja Blue1 lende, mis väljuvad Helsingist, kuna ka pardatöötajad hakkavad streikima. Finnairi tšarterlende streik otseselt ei puuduta, kuid ka neid mõjutab lennujaamade töötajate streik.

Streigi vältimiseks peetakse veel läbirääkimisi riikliku lepitaja vahendusel ning läbirääkimised jätkuvad täna.

Ei SASi ega ka Finnairi esindajad pole suutnud veel välja tuua, millised lennud streigi ajal ära jäävad.

Vaidlusi põhjustab Finnairi kärpeplaan, mille fookuses on personalikulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles