Saatejuhil avastati otse-eetris tehtud uuringuga rinnavähk

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amy Robach tegemas mammograafilist uuringut.
Amy Robach tegemas mammograafilist uuringut. Foto: AP/ Scanpix

Telesaate «Good Morning America» korrespondendile Amy Robachile tehti rinnavähi teadlikkuse päeva raames otse-eetris mammograafiline uuring ning selgus, et naisel on rinnavähk.

Amy Robach (40) tegi umbes kuu aega tagasi telesaates «Good Morning America» oma esimese mammograafilise uuringu otse-eetris, et olla eeskujuks teistele, kes seda protseduuri pelgavad, vahendas BBC.

Mõned nädalad hiljem teatati naisele, et tal on rinnavähk. Teda toetab abikaasa Andrew Shue ja vanemad, kes reisisid New Yorki naise juurde.

Robach laseb eemaldada mõlemad rinnad.

Arstid ütlesid, et mammograafia päästis naise elu, mistõttu ärgitab ta ka teisi minema kontrolli. «Sellest hoidumisele pole vabandusi, see on elu ja surma küsimus.» Naine ise oli varem uuringut korduvalt edasi lükanud töökohustuste ja perekonna tõttu.

Mammograafia on kõige levinum rinnauuring, mille eesmärgiks on naiste rinnahaiguste avastamine ja diagnoosimine. Rindade kontrolliks ja uurimiseks kasutatakse röntgenikiirgust, kuid mammograafia käigus saadav kiirgusdoos on väga väike ega mõju naise tervisele kahjulikult.

Vaata videot siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles