Lugeja küsib: kas nö mupo trahvialal võib öisel ajal piirata liiklust?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkla.
Parkla. Foto: SCANPIX

«Magalarajoonis asub üheksakorruselise elumaja ees kauplus koos autoparklaga. Parkla kuulub kauplusele või sellega seotud äriühingule. Parkla sissesõidul on parkimist keelav liiklusmärk lisatahvliga 23.00 - 7.00. Muid infotahvleid ei ole. Trahve selle piirangu rikkumise eest vormistab mupo.  Kas ühtses linnaruumis, avalikkusele kasutamiseks avatud territooriumil (väidan kuna mupo vormistab trahve) on piirangud põhjendatud? Kas antud juhul on vastav parkimist keelav liiklusmärk üldse seaduslik?» küsib lugeja.

Vastab vandeadvokaat Maano Saareväli advokaadibüroost Sirk ja Saareväli.

Liiklusseaduse § 193 lõike 1 kohaselt teostab valla- või linnavalitsus liiklusjärelevalvet peatumis- ja parkimisnõuete täitmise üle kohaliku omavalitsuse haldusterritooriumil. Vastavalt Tallinna munitsipaalpolitsei ameti põhimäärusele täidab mupo omi ülesandeid Tallinna haldusterritooriumil. Seega võib mupo teostada liiklusjärelevalvet ka Tallinna haldusterritooriumil asuvatel erateedel ja kontrollida eratee omaniku poolt kehtestatud liikluskorraldusvahendite nõuete täitmist.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles