Kaugloetav elektriarvesti ajab paljudel närvi mustaks

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. jaanuariks 2017 vahetatakse Eestis välja kõik arvestid.
1. jaanuariks 2017 vahetatakse Eestis välja kõik arvestid. Foto: Mihkel Maripuu

Paljude tarbijate seas on pahameelt tekitanud uued kaugloetavad elektriarvestid, mille paigalduse järel on elektriarved hüppeliselt kasvanud.

Ehkki ametlike lubaduste järgi võiks selline arvesti muuta elektriarve odavamaks, on mitmed tarbijad andnud märku, et neil on juhtunud vastupidi – arved on kõvasti kasvanud, vahendab ERR uudisteportaal.

Üks Tallinnas elav mees teatas, et tema kodule pandi kaugloetav arvesti selle aasta juunis, kuid augustis läks masin «lolliks» – kahe nädalaga hüppas elektri tarbimine 450 kW-lt 5000 kW peale.

Elektrilevi kauglugemise programmi juht Mait Rahi rääkis «Terevisioonis», et kaugloetavate arvestite rikki minekut ei saa välistada, kuid statistika näitab, et tänavu on seoses arvestitega pöördutud Elektrilevi poole 163 korral, ja neist vaid 20 on seotud uute arvestitega.

Rahi selgitas, et sageli on pöördumiste põhjuseks muutunud tarbimisharjumus ja just sügisel on selline pöördumiste kasv paratamatu, kuna ei hinnata seda, kui palju üks või teine elektriseade tarbib – näiteks ununeb suvemajades põrandaküte sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles