Lugeja küsib: kas Rimi müüb alamõõdulist haugi?

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haug.
Haug. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Käisin Pärnu Papiniidu Rimi kaupluses ning silma jäid kalaletis silmnähtavalt alamõõdulised haugid ning kiri juures «Eesti haug». Eestis on haugi mõõt sabauime lõpuni 45 cm. Viiest kalast olid  kaks-kolm alamõõdulised ning ülejäänud nibin-nabin mõõdus. Minu teada kehtivad kutselistele kaluritele samad alammõõdud, mis harrastajatelegi,» kirjutas murelik Tarbija24 lugeja Aivar, kes külastas Rimit eile.

Vastab Rimi pressiesindaja Katrin Bats.

Kodumaist haugi ostame tunnustatud Eesti ettevõtjalt ning tõepoolest, ka neile, kutselistele kaluritele, kehtivad samad reeglid, mis harrastajatele. Vahe on vaid selles, et kui nemad reeglite vastu eksivad, siis võivad nemad lisaks trahvidele ka tööst ilma jääda. Seega, reeglite vastu eksimisega keegi riskida ei taha.

Mõõtsime kaupluses olevad kalad üle ning meie hinnangul jäid kõik hetkel letis olevad tooted lubatud mõõtudesse. Kuigi tõesti, tunnistame, et ka meile meeldiks, kui need oleks suuremad. Paraku tuleb leppida sellega, mida loodus pakub.

Oleme siiski tänulikud kliendile tähelepaneku eest! Edastasime selle märkuse ka hankijale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles