Lapsed söövad meelsamini «lõbusaid» puuvilju

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huvitavalt serveeritud vilju söövad lapsed rohkem.
Huvitavalt serveeritud vilju söövad lapsed rohkem. Foto: SCANPIX

Uuring näitab, et koolieelikud söövad puuvilju ja marju meelsamini siis, kui see nende jaoks lõbusaks ja põnevaks tehakse.

Briti teadlaste uuringus osales ligi sada nelja kuni seitsme aastast last, kirjutab Healthday.

Neile pakuti õunu, maasikaid ja viinamarju, mis olid tükkideks lõigatud ja mida serveeriti kas valgel taldrikul või siilikujuliseks sätituna. Viimasel juhul lisati toidupaladele värvilisi võileivatikke ja torgati need arbuusi sisse.

Selgus, et ehkki lapsed andsid endale aru, et toidu maitse selle esitlusviisist ei muutu, sõid nad huvitavalt sätitud vilju ligi poole rohkem kui taldrikul pakutuid.

«See, kuidas toit välja näeb, omab ilmselt üsna suurt mõju, eriti nende laste jaoks, kes erinevate toitudega alles harjuvad,» ütles Suurbritannia toitumisfondi esindaja Laura Wyness.

Ta lisas, et kõige lihtsam viis puu- ja juurvilju lastele ahvatlevamaks muuta on lõigata need ribadeks, kolmnurkadeks või ruutudeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles