Kohalikud kruiisilaevad meelitavad Aasia ja Venemaa turiste

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Europa.
Silja Europa. Foto: Liis Treimann

Helsingi, Stockholmi ja Tallinna vahet sõitvad kruiisilaevad loodavad välisreisijate arvu kasvu.

Tallinna ja Helsingi vahet sõitvate kruiisilaevade populaarsus turistide seas aina kasvab, kirjutab Yle. Pea kakskümmend aastat on muutumatuna püsinud aga Helsingi ja Stockholmi vahet sõitvate reisijate number.

Mõlemal suunal sõitvatel kruiisilaevadel soovitakse näha rohkem reisijaid Aasiast ja Venemaalt. Osa turiste on juba need sõidusuunad enda jaoks avastanud.

Tallink Silja direktor Margus Schults nentis, et kruiisilaevade reisijate arv on viie aastaga väga kõvasti suurenenud.

Tallink Silja ja Viking Line investeerivad pea kümme miljonit eurot, et uuendada laevu. Viking Line investeerib uue põlvkonna laevadesse, mis hakkavad sõitma Turu ja Stockholmi vahet. Tallink Silja toob renoveeritud Serenade kruiisilaeva tagasi Helsingi ja Stockholmi liinile.

Kui neli aastat tagasi oli Tallinki reisijatest 3-4 protsenti neid, kes olid pärit kaugematelt maadelt, siis nüüd on see protsent 11. Näiteks on Tallink sel aastal võõrustanud 90 000 Hiinast pärit turisti.

Viking Line’i kommunikatsioonijuht Johanna Boijer-Svahnström ütles, et Venemaa reisijad on atraktiivsed. Näiteks aastavahetuse pidustuste ajal pakub Viking Line neile uut paketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles