Perearstid alustavad jaanuarist mainekampaaniat

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Ingerainen.
Diana Ingerainen. Foto: Toomas Huik

Kuna inimesed ei tea, millistel juhtudel perearsti poole pöörduda, algab jaanuarist sotsiaalkampaania perearstinduse populariseerimiseks.

Eesti Perearstide Seltsi juht Diana Ingerainen rääkis täna sotsiaalministeeriumi tervishoiu kvaliteedi konverentsil «Kvaliteetne kättesaadav arstiabi - unelm või eetiline imperatiiv?», et patsiendi jaoks on küll palju kohti, kuhu tervisemurega pöörduda, kuid ikkagi on kujunemas pigem välistusmeditsiin ehk patsient ringleb selles süsteemis ja ei saagi aru, kuhu peaks ta pöörduma, kirjutab Meditsiiniuudised.

«Ka perearstide kohta ei teata nii palju, kui arstid ise eeldavad,» nentis Ingerainen. Arst toonitas, et sellise sõnumi patsientideni viimine on ääretult oluline.

Jaanuarist algabki tema sõnul soodsama ravimilaadne sotsiaalkampaania perearstinduse populariseerimiseks. «Ja seda alles 20 aastat pärast perearstide süsteemi loomist. Nimelt ei tea paljud inimesed, millal tuleb perearstile pöörduda. Ja pereõde on paljude jaoks täiesti tundmatu üksus, paljud ei tea ka nõuandetelefoni 1220,» rääkis Ingerainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles