Vaata, millised on kõige räpasemad kohad kontoris

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontori teekann on üllatavalt räpane.
Kontori teekann on üllatavalt räpane. Foto: SCANPIX

Uuringute kohaselt on räpase kontori tõttu jäänud haigeks iga kuues töötaja ja need haigestumised lähevad ettevõtetele maksma miljoneid dollareid aastas.

Mustus töökohal teeb murelikuks ka töötajaid endid ja nii kurdab 75 protsenti inimestest räpaka töökoha üle, kolmandik väidab, et nad oleksid tööl õnnelikumad, kui see oleks puhas, kirjutab news.com.au.

Initial Hygenie turundusjuhi Natalie Howardi sõnul on kontorid märksa mustemad kui inimeste endi kodud, sest sageli pole tööl ühte kindlat töötajat, kes selle puhtuse eest vastutab.

«Inimesed ei kasuta töö juures kraanikaussi nii nagu nad teevad seda kodus.  Tööl on neil kiire, nad ei pea seda oma varaks või usuvad, et keegi teine koristab nende järelt,» rääkis Howard.

Ta nimetas kuus kõige mustemat kohta kontoris.

1.      Kiirkeedukann ja teepakkide karp – need on mikroobe täis, sest neid kasutatakse sageli esimese asjana pärast WCst tulekut.

2.      Telefon – üks kõige mustemaid kohti töölaual, kus on mitu korda rohkem mikroobe kui WCs

3.      Kirjutuslaud – tavalisel töölaual on 400 korda enam baktereid kui prilllaual, mis suuresti on seletatav asjaoluga, et paljud söövad seal lõunat.

4.      Arvutihiir – kuna see on inimeste peos terved päevad läbi, siis pole ime, et uuringute kohaselt on see märksa räpasem kui prill-laud.

5.      Klaviatuur – klahvide vahele jääv ala teeb selle üheks kõige mustemaks kohaks. Seal on 3000 korda enam baktereid kui prill-laual.

6.      WC-ukse käepide ja prill-laud – uuringute kohaselt ei pese iga kolmas inimene pärast tualeti kasutamist käsi.

Pilte kontori tegeliku puhtuse kohta näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles