Kristi Leppik: võta või jäta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Leppik
Kristi Leppik Foto: Pm

Kas osta Hispaania kurki või kodust Luunjat? Eelistada ilusaid säravaid Poola õunu või riskida sellega, et osta kodumaiseid, mis ei pruugi olla nii hea maitsega? Kodumaine lõhe on mudamaitsega, Norra lõhe jällegi kallim.



Toidupoest apteeki suundunud, tuleb ka seal valikuid langetada. Jälle on valik suur ja igasuguseid ravimeid palju – kallimaid ja odavamaid. Apteekrite väitel on toimeaine nendes ravimites sama. Hea küll, kui poes suudetakse otsustada ja enamik valdab kurgi-õuna-lõhe-teemat, siis meditsiiniteave on paljudele meist võõras.

Ometi peab ka ostetud tableti samamoodi sisse sööma nagu kurgi, õuna või lõhe. Spetsialistide hinnangul aga ei tasu seda karta, et apteegis lisaks kallimale ehk originaalravimile ka odavamat ehk geneerilist ehk koopiaravimit pakutakse, sest ka need on läbinud kontrollid ja testid ning tunnustatud kvaliteetseks. Ja odavam ei pruugi alati halvem olla. Enne ostu aga tuleks alati konsulteerida arsti või apteekriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles