Katse: jõulukuusest võib saada tapariist

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupuude müük.
Jõulupuude müük. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Saksamaal tehtud katsest selgus, et halvasti auto katusele kinnitatud jõulukuusk muutub ohtlikuks, kui juht peaks ootamatult pidurdama.

Tavalise koormakummiga autokatusele kinnitatud jõulukuusk pääseb äkkpidurduse korral liikuma, vahendas Local Saksa tuntud autoklubi ADACi testi. «On oluline, et inimesed kulutaksid paar minutit kuuse korralikuks sidumiseks,» ütles Christian Buric ADACist. Burici sõnul ei ole  sel põhjusel juhtunud palju õnnetusi, kuid videolt on näha, et isegi suhteliselt aeglase sõidukiiruse (30-40 km/t) juures võib auto ootamatu pidurdamise korral jõulupuu söösta ettepoole kui rakett.

Kuuse korralikuks kinnitamiseks tuleks selle tüveosa kinnitada sõidusuunas ning kinnitamiseks sobib korralik koormarihm, mis tuleb lisaks okstele mässida ka ümber tüve, et puu pidurdamisel liikuma ei hakkaks. Kui puu on piisavalt väike ja mahub autosse, siis on see parim lahendus. Puud autosse pannes tasuks selle tüvi panna vastu esiistet ja ka kinnitada, et see õnnetuse korral autosolijaid ei vigastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles