Riik plaanib keelustada e-sigaretid alaealistele

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sigaret. Foto on illustratiivne.
E-sigaret. Foto on illustratiivne. Foto: JOE RAEDLE/AFP

Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastusele eelnõu, mis keelustab e-sigaretid alaealistele. Samuti ei tohi reklaamida tubakatootega sarnaseid tooteid.

Eelnõuga keelatakse alaealistel tarvitada, omandada ja omada tubakatootega sarnaselt kasutatavaid tooteid. Sinna alla kuuluvad e-sigaretid, taimsed sigaretid ja erinevad materjalid vesipiibutubaka asendamiseks.

Muudatus puudutab kõiki tubakatootega sarnaselt kasutatavaid tooteid sõltumata nikotiinisisaldusest. Samuti ei tohi eelnõu kohaselt alaealisele müügiks pakkuda, müüa ning reklaamida tubakatootega sarnaseid tooteid.

Sotsiaalminister Taavi Rõivas kutsub nii lapsevanemaid, kaupmehi kui kõiki inimesi tegema endast oleneva, et lapsed ja noored ei puutuks suitsetamisega kokku. «Ühiskonnas peab olema konsensuslik nulltolerants alaealiste suitsetamise osas. Uus põlvkond peab saama kasvada tubakavabas keskkonnas,» ütles Rõivas.

«E-sigareti ja teiste tubakalaadsete toodete lastele kättesaadavaks ja ihaldusväärseks tegemine pole kuidagi õigustatud,» toonitas sotsiaalminister.

Viimane Eesti koolinoorte tervisekäitumise uuring näitab, et kui iga kümnes 13-aastane koolitüdruk suitsetab vahetevahel, siis 15-aastaselt suitsetab üks kümnest tüdrukust juba iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles