Politsei alustas IKEA mööblit tarniva firma suhtes kriminaalmenetlust

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKEA logo
IKEA logo Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseamet kahtlustas, et IKEA mööblit tarniva ettevõttega Iexpress seotud isikute tegevus võis olla pahatahtlik, mistõttu palus amet politseil kaaluda kriminaalmenetluse algatamise võimalust.

Tarbijakaitseamet kahtlustab, et IKEA mööblit tarniva ettevõtte Iexpressi juhtumiga seotud isikute tegevus võis olla pahatahtlik. Seetõttu edastas amet politsei- ja piirivalveametile palve uurida olukorda ning kaaluda kriminaalmenetluse algatamist Iexpress OÜ, IKTransport OÜ ja Zlimline OÜ juhatuse liikmete tegevuse suhtes.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang kinnitas, et politsei on saanud paarkümmend avaldust seoses nende ettevõtetega ning põhja prefektuuri majanduskuritegude talitus alustas asjaolude kontrollimiseks kriminaalmenetluse kelmuse paragrahvi tunnustel.

Mitmed kliendid on pöördunud tarbijakaitseameti ja politsei poole, kuna pole saanud tellitud kaupa, raha tagasi ega kontakti ettevõtte esindajatega.

«Tarbijakaitseametile teadaolevalt on müük peatatud ja ettevõte on lubanud, et maksab raha tagasi. Tarbijakaitseamet on ettevõtte lisanud musta nimekirja,» kinnitas tarbijakaitseameti pressiesindaja Hanna Turetski.

Firma e-kirjadele vastav Janek Veski on Postimehele tunnistanud, et firma on sattunud keerulisse olukorda ja midagi pahatahtlikku selle taga ei ole. Kuna ettevõtte on kohtusse kaevanud IKEA kaubamärgi omanik Inter IKEA Systems B.V., siis on Veski sõnul kohtuvaidluse tõttu blokeeritud Iexpressi kontod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles