Poolpaljad turistid pole Barcelona tänavatel enam teretulnud

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona linnaelanikud ja võimud ei soovi linnatänevatel, restoranides ja poodides enam näha poolpaljaid turiste.
Barcelona linnaelanikud ja võimud ei soovi linnatänevatel, restoranides ja poodides enam näha poolpaljaid turiste. Foto: SCANPIX

Barcelona linnavõimud plaanivad alustada kampaaniaga, mille eesmärgiks on kutsuda Hispaania päikest nautima tulnud turiste end linnatänavatel ja poodides käies korralikult riidesse panema.

Bikiinides või ujumispükstes turistid on Barcelona tänavatel üha tavalisemaks muutunud. Poolpaljalt käivad linnas ringi nii jalgpallifännid, pereisad kui ka noored, vahendas Taani reisiportaal Reiser.guide.dk kohalikku ajalehte El Periodico de Catalunya.

«Nüüd teevad tavalised pereisad ujumispükstes sisseoste. See ei ole ainult esteetikat, vaid ka hügieeni puudutav küsimus. Kui on palav, ei taha keegi koos poolalasti mehega metroosse või bussi minna,» kirjutas ajaleht.

Linnaelanike arvates kuuluvad päevitusriided ja ujumispüksid randa, mitte linnatänavatele. Bikiinides poodides ja restoranides käimine pole sobilik. Samuti on kohalikud muret avaldanud linna maine pärast – rannariietes turistid maalivad Barcelonast supluslinna pildi, Barcelona kui metropol ja konverentsilinn jääb varju.

Plaanitava kampaania keskne sõnum on suunatud turistidele ja esitab küsimuse, et kas nad käiksid ka oma kodulinnas ringi rannariietes.

«Me tahame selgeks teha, et kooselamisel on omad reeglid,» on öelnud kohalik poliitik Assumpta Escarp.

Samas on välja käidud ka radikaalsemaid ideid, näiteks on osa poliitikuid teinud ettepaneku, et politsei peaks poolpaljaid turiste trahvima hakkama, kuid nii kaugele esialgu veel ei minda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles