Eestlased advendikalendrit ostes ei priiska

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advendikalender on laste seas popp.
Advendikalender on laste seas popp. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti poekettide kinnitusel ostetakse advendikalendreid kõige enam vahetult enne jõuluaja algust ning üldiselt valitakse kõige odavam.

«Peamine jõulukalendrite ostuaeg on novembri teine pool, seega, just nüüd need kõige paremini kaubaks lähevadki,» ütles Rimi pressiesindaja Katrin Bats. Kuigi poekett pakub ka tuntud magusameistrite nagu Laima ja Lindt toodangut, ostetakse kõige enam odavamaid kalendreid.  «Viimased müüvad mõistagi 6-7  korda paremini kui kallimad,» sõnas pressiesindaja.

Selveris on praegu müügil tosin erinevat advendikalendrit. «Kõige enam ostetakse traditsioonilisi jõuluvana pildiga kalendreid, mille hind on soodsaim (1,19 eurot). Temaatilistest advendikalendritest on populaarseimad Transformerid, Barbie ja Hello Kitty,» rääkis Selveri pressiesindaja Annika Vilu. Nende poe kogemuse kohaselt ostetakse lõviosa kalendreid advendiajale eelneva nädala jooksul.

Prismast öeldi, et enim ostetakse odavaimat kalendrit, populaarsed on ka tuntud tegelastega kalendreid nagu näiteks smurffide või Barbie advendikalendrid. Aasta-aastalt ostetakse järjest enam ka kalleimaid advendikalendreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles