Laste advendikalendris asendavad šokolaadi kallid mänguasjad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis müügil olev Lego mänguasjadega advendikalender. Hind Maximas 22,99 eurot, Klotsipoes 21,99 eurot.
Eestis müügil olev Lego mänguasjadega advendikalender. Hind Maximas 22,99 eurot, Klotsipoes 21,99 eurot. Foto: Tarbija24

Üha enam tootjaid täidab lastele mõeldud advendikalendreid šokolaadi asemel kallite mänguasjadega – ühes sellega tõusevad ka kalendrite hinnad.

Soome rahvusringhääling Yle vahendab, et advendikalendrid tähistavad soome perede laste jaoks alati magusat pühade algust ja loendust selleni, mil tuleb jõulumees.

Kuid magusa üllatuse asemel teevad poeriiulitel nn come back´i mänguasjadega kalendrid, pakkudes traditsioonilistele tugevat konkurentsi. Suuremad mänguasjatootjad püüavad kooliealistele õpilastele pakkuda märksa kallimaid asjadega täidetud kalendreid.

«Viimastel aastatel on nad järk-järgult suuruselt kasvanud. Samuti on laienenud valik. Me näeme, et brändid pakuvad üha enam väga erinevaid valikuid,» kommenteeris Kotka Prisma meelelahutuse ja elektroonika osakonna müügijuht Heikki Heinonen.

Brändid nagu Lego, Littlest Pet Shop ja Disney üritavad turule tuua köitvamaid kalendreid, mis sisaldavad sageli mõnda konstruktsiooni, mille saab kokku panna pärast 24 päeva kalendri avamist ja tükkide kogumist.

Paljud n-ö keerulisemad tooted saavad firmalt ka vanusepiirangu. Kui varem oli mänguasjadega kalendri vanusepiirand valdavalt kolm eluaastat, siis nüüd soovitatakse vanematel osta neid edasijõudnutele mõeldud tooteid juba 5-7-aastastele lastele.

Maksab 20–35 eurot

«Need vanusepiirangud on soovituslikud. On tõenäoline, et nooremad lapsed ei ole sellisest sisust huvitatud ning nad ei suuda klotse ka kokku panna,» märkis Heinonen.

Nüüdisaegsete advendikalendrite hinnad on suutnud sammu pidada kasvava suurusega. Tänavu võivad vanemad oodata väljaminekut suurusjärgus 20–35 eurot, kui nad loodavad oma last üllatada moodsa kalendriga.

«Lego kalendril on tavalised Lego klotsid, mis on sama kvaliteediga. Nad on lihtsalt pakendatud kalendri kujul. Samamoodi koosneb Littlest Pet Shopi kalender samadest tükkidest, millest ka tavaline pakk,» ütles Heinonen.

«Mänguasjadega kalender on vahva idee, aga see on uskumatult kallis. Ma maksaksin lapse advendikalendri eest maksimum 10 eurot. Olen teinud mõnikord ka omaenda kalendri ning pannud sinna sisse enda kingituse – see tuleb palju odavam,» kommenteeris poes ostja Siv Forsström-Suokas. Sel aastal naudivad tema kaks tütart traditsioonilist šokolaadiga kalendrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles