Ainulaadsed valged kannud

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunis keraamika: Jarõna Ilo näitab uusi kanne.
Kaunis keraamika: Jarõna Ilo näitab uusi kanne. Foto: Andres Haabu

Katariina Gildi savikoja riiuleil hakkab silma keraamik Jarõna Ilo uus heledatooniline lahtirullitud savilehest käte vahel vormitud kollektsioon, mille igas esemes on tallel kunstniku käejälg ja hea meeleolu. Seega on kõik sarja valgest savist kõrgkuumuses, 1250 kraadi juures põletatud anumad omamoodi ainulaadsed.


Autori sõnul on vastupidavad kannud ja korgiga pudelid mõeldud igapäevaseks kasutamiseks, sest need on sama tugevad kui tööstuses toodetud nõud, kannatades ka nõudepesumasinas pesemist.
Valgetes kannudes võib köögis hoida piima, mahla, siirupit vms, serveerida neis jooke või tarvitada neid elutoas lillevaasina. Korgiga pudelid sobivad õli, kohvikoore vms jaoks.

Ilo lubab valgete kannude seeria täiendamist jätkata, värskeid mudeleid saab näha kevade poole. Praegu Katariina Gildi savikojas esitletud valikus maksavad kannud 28–65 eurot ja  pudelid 24–35 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles