Tele2 vahetas Lääne-Virumaa võrgu välja

Liis Velsker
, Tarbija 24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilside tugijaam.
Mobiilside tugijaam. Foto: Elmo Riig

Mobiilsideoperaator Tele2 lõpetas Lääne-Virumaal võrgutööd, millega vahetas välja 2G ja 3G tugijaamade raudvara ning lisas üheksa uut 3G saatejaama.

Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul suurendati tööde käigus piirkonna olemasolevates jaamades võimsust ja mahtu. «Lisaks käivitasime ka uued paremini levival sagedusel töötavad 3G saatjad. Rakvere linnas paranes mõõtmiste kohaselt 3G levi 70 protsenti ning kogu maakonnas kolmandiku võrra,» ütles Sarri. 3G saatjad lisati suurematest piirkondadest, näiteks Roelasse, Simunasse, Rakverre, Pajustisse ja Vinnisse.

«Tegime viimaste nädalate jooksul piirkonnas põhjalikud testid, mille kohaselt tõusis ka 2G võrgu kvaliteet,» ütles Sarri ja lisas, et ühtlasi loodi tehnikavahetuse käigus 4G valmisolek.

Tele2 vahetab aastaga järk-järgult välja kogu oma raadiovõrgu ning lisab selle käigus ka uusi saatjaid. Hetkel toimuvad tööd Kesk-Eestis, Võrumaal ning Peipsi piirkonnas, kus võib seetõttu lühiajaliselt esineda levikõikumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles