Eestlased armastavad telerivaatamise ajal süüa

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teleri jälgimine.
Teleri jälgimine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tehnoloogiaettevõte LG Electronics viis koostöös Mindshare agentuuriga läbi uuringu Balti riikides, millest selgus, et eestlased armastavad ühes telerivaatamisega kõige rohkem süüa.

Söömist mainisid 61 protsenti vastanutest. Seejärel olid populaarsemad tegevused internetis nutitelefoni, tahvelarvuti või sülearvutiga surfamine ning söögivalmistamine (33 protsenti).

Samasugust trendi võis märgata ka naaberriikides, kuigi Lätis ja Leedus on koristamine telerivaatamise ajal söögivalmistamisest populaarsem. Kõige vähem populaarsem tegevus eestlaste jaoks, mida telerivaatamise ajal teha, on armatsemine (8 protsenti), samas kui Lätis ja Leedus on selleks töötamine või õppimine (vastavalt 9 ja 13 protsenti).

Lisaks näitas uuring, et tegevuseelistused kipuvad vanusegrupiti erinema. Näiteks on teleri ees triikimine kõige populaarsem just 50–59-aastaste seas, samas kui nooremad vastajad (vanuses 20–29) surfavad rohkem internetis (65 protsenti). 30–39-aastased inimesed valmistavad telerivaatamise ajal süüa rohkem kui teised. Siiski, teleri ees söömine oli kõigi vanusegruppide jaoks vaieldamatult populaarseim tegevus.

Võrreldes naiste ja meeste käitumiseelistusi, on märgata, et vahed on kohati kahekordsed – näiteks ühendab 42 protsenti eesti naisi telerivaatamise söögitegemisega ning 38 protsenti koristamisega, samas kui meeste puhul on need numbrid vastavalt vaid 23 ja 16. Lisaks, kui teleri ees tavatseb triikida 38 protsenti naistest, siis meestest teevad seda vaid 3 protsenti. Lätis ja Leedus pole sugudevahelised käitumiseelistuste erinevused niivõrd silmatorkavad ning olid pigem samaväärsed.

Samal ajal on eestlased võrreldes teiste Balti rahvustega kõige enam vaid ühele tegevusele korraga kontsentreerujad ehk tervelt 14 protsenti eestlastest vastas, et nad vaatavad telerit ilma lisategevusi samal ajal tegemata. Lätis ja Leedus on need numbrid vastavalt 9 ja 13 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles