Müller: makseviise ei peaks üksteisele vastandama

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga asepresident Madis Müller.
Eesti Panga asepresident Madis Müller. Foto: Peeter Langovits

Eesti Panga asepresident Madis Mülleri hinnangul on vale vastandada omavahel sularahaga maksmist ja elektroonilist maksmist, ta tõdes, et ilmselt kasutatakse elektroonilist maksmist järjest rohkem, kuid sularaha ei kao siiski kuskile.

Müller ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», et sularaha puhul inimesed ilmselt ei adu, kui suured kulud sellega seoses keskpanga, kommertspankade ja kaupmeeste jaoks on.

SEB juhatuse liige Eerika Vaikmäe-Koit nõustus Mülleriga selles osas, et sularaha ringluses hoidmine on kallis, tema hinnangul peaks sularaharinglust vähendama.

«Tegelikult peaks meie kõigi huvides olema see, et sularaharinglust riigis vähendaksime, ma arvan, et meil on selle rahaga midagi mõistlikumat teha,» lisas ta.

IT-ettevõtja Heiti Kender eelistab maksevahendina sularaha, ta selgitas, et kõik inimeste elektroonilised maksed on nähtavad ning see võib piirata inimeste vabadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles