Eksikombel ostetud kallimat kuukaarti tagastada ei õnnestu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinlane jäi loodetud tasuta sõidu soodustusest ilma.
Pealinlane jäi loodetud tasuta sõidu soodustusest ilma. Foto: Liis Treimann / Postimees

Oktoobris uue Tallinna-Kehra kuukaardi ostnud naine uskus pilet.ee klienditeenindajat ning maksis hoolimata pealinlase tasuta sõiduõigusest täishinna. Pileti müünud firma kinnitusel pole võimalik seda ümber vahetada ega liigselt võetud raha tagastada.

«Soovisin osta 27. oktoobril 30 päeva piletit sõiduks Tallinn-Kehra ehk I -IV tsoon, pilet.ee lehel oli selle hind 40.70, samas Elronis 38.40,» rääkis Tarbija 24 poole pöördunud Eda. Naise sõnul helistas ta pilet.ee infotelefonil, kuid ei saanud klienditeenindajalt selget vastust, milline on õige piletihind. Kuna tal oli kuukaarti siiski vaja, siis ostis ta 40-eurose kuukaardi ära.

«Alates 28.10 peaks Tallinna elanikel olema pealinna piires sõit tasuta, mis kahjuks pileti ostmisel ei kajastunud, vaatamata klienditeenindaja sellekohasele kinnitusele,» oli naine nördinud. Eda kinnitusel on mitmed rongis olevad klienditeenindajad talle kinnitanud, et eksikombel kallima pileti ostnud inimesed võivad liigselt makstud raha tagasi saada. Ta pöördus korduvalt selle sooviga pilet.ee poole, kuid talle ei vastatud. Ka pole naine rahul pilet.ee klienditeenindajaga, kes oli tema sõnul äärmiselt aeglane ning ebakompetentne. Seetõttu ei ole ta nõus pilet.ee infotelefonile tehtud  kõne eest maksma.

«Tallinlaste tasuta sõidu õigus Elroni rongides Tallinna piires hakkas kehtima alates 28.10. Kui pilet osteti 27.10, siis süsteem saigi müüa ainult täishinnaga pileti,» selgitas Ühendatud Piletite ärijuht Argo Verk.

Ta lisas, et väga keeruline on kommenteerida, mida klienditeenindaja täpselt ütles, kas sellest oli võimalik valesti aru saada või eksis töötaja tõepoolest. «Põhjalikuks ülevaateks peaks kuulama üle antud kõne salvestuse, aga selleks oleks tarvis telefoninumbrit ja kuupäeva/kellaaega, millal kõne tehti,» selgitas ta.

 Kuna Tallinnas on ühistransport tallinlasele tasuta ja ka enamikul teistel puhkudel arvestatakse kaardilt valideerimisel maha vaid eelnevalt sinna laetud raha, siis vale hinnaga pileti ostmisi tuleb Vergi sõnul nende  andmetel ette väga harva. «Mis aga puudutab piletite tagasi ostmist või ümbervahetamist, siis vastavalt kehtivale Tallinna linnavalitsuse määrusele ühistranspordi piletite ja hindade kohta ei ole see lubatud,» kinnitas ta.

Ärijuhi sõnul on äärmiselt kahetsusväärne, et inimese pöördumisele ei ole siiani reageeritud. Tavaolukorras suunduvad probleemide ja pretensioonidega teated edasi konkreetse(te) töötaja(te) e-posti, kes siis nendega edasi tegelevad. «Paraku antud juhul automaatne edasisuunamine mingil põhjusel ei toiminud,» tõdes ta.

Elroni turundusjuht Norbert Kaareste sõnul tekib kuukaartide hinna erinevus seetõttu, et pilet.ee süsteemi haldav firma lisab hinnale oma teenustasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles