Lugeja küsib: kas KÜ peab kinni maksma korteri veeavariist tingitud kindlustuse arve?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veeavarii rikub ära ka naabrite elamise.
Veeavarii rikub ära ka naabrite elamise. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

«Elan kortermajas, kus hiljuti toimus veeavarii kolmandal korrusel seoses dušikabiini vahetusega. See avarii ujutas üle kaks alumist korrust. Kõik kolm korterit olid/on kindlustatud. Nüüd, peale korterite remonttöid (ühistu kasutas juhust vahetada selle remondi käigus ka püstaku torustiku), tuli ühistule kindlustuselt arve veeavarii kohta.
Kas/miks peab ühistu (st teised korteriomanikud) kinni maksma kindlustuse/te arve? Avarii põhjustajaks oli ju korteriomanik? Või saan ma asjadest valesti aru?» küsib lugeja.

Vastab jurist Andry Krass  Kvatro Kinnisvarahaldusest.

Olete õigesti aru saanud, et avarii tagajärgede eest vastutab selle põhjustaja, konkreetsel juhul seega korteriomanik, kes dušikabiini vahetas.

Sageli apelleerib kindlustusselts korteriühistule saadetud kahjunõudes sellele, et korteriühistu vastutab kaasomandi seisukorra eest. Samas ei toeta sellist seisukohta kohtupraktika.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles