Eesti Posti kontoris valitseb juba jõulukaos

Liis Velsker
, Tarbija 24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimaja postkontor. Pilt on illustreeriv.
Postimaja postkontor. Pilt on illustreeriv. Foto: Lugeja foto

Tarbija24 toimetusse pöördusid täna mitmed Eesti Posti kliendid, kes pidid Postimaja postkontoris ootama klienditeenindaja jutule pääsemiseks üle tunni aja.

Lugeja Tiia viibis täna Postimajas asuvas Eesti Posti postkontoris kella 11.30 paiku, mil järjekorras oli tema sõnul 44 inimest ja töötas väidetavalt kolm kassat. Kassas soovitati klientidel tema sõnul tagasi tulla tunni aja pärast, kuna siis pidavat tulema uus vahetus. «Loomulikult oli palju loobujaid, kes kahte tundi oodata ei mallanud,» kinnitas ta.

Õhtuti pidi Tiia teatel täitsa laulupidu kontoris olema. «Sellest ma ei hakka rääkimagi, kuidas kõik autoga inimesed peavad pingutama, et normaalselt kohale saada, rääkimata sellest, et parkimine läheb pahatihti kallimaks kui pakk või selle saatmine,» lausus ta.

Teine toimetusse pöördunud mees teatas, et oli samuti sel kellaajal postkontoris, kus ootas järjekorras umbes tund ja 10 minutit. «Kolm kassat ainult töötas ja oli elav järjekord paki kättesaamiseks. Enne mind oli 50 numbrit,» ütles ta.

Eesti Posti väliskommunikatsiooni juht Kadri Tonka ütles, et kuna on jõuluaeg, siis inimestel on postkontoritesse igal pool rohkem asja. Eriti palju külastatakse tema sõnul just Tallinna kesklinnas asuvat postkontorit, kus on harjunud käima ka Eestist külastavad turistid. «Lisaks jõuludele on mahtu suurendanud ka tõsiasi, et alates 18. novembrist väljastame varem Põhja-Tallinna kandekeskusest väljastatud pakke inimestele elukohajärgsest postkontorist,» lausus ta.

«Tavapäraselt oleme Narva mnt postkontoris hommikusse vahetusse planeerinud iga päev 4-5 teenindajat, õhtuses vahetuses on teenindajaid tavaliselt 6-7, sest siis on kliente rohkem. Täna hommikul töötas seal postkontoris kuni kella 12ni neli teeninduskassat, siis tulid juurde õhtuse vahetuse töötajad ja alates kella 12st on täidetud kõik 10 teeninduskohta,» selgitas Tonka.

Tonka kinnitas, et Eesti Post on kogu inimressursi rakendanud ja hetkel ei ole võimalik rohkem inimesi leti taha panna. «Üritame võimalusel teistest Tallinna postkontoritest abiväge saada, kuid jõulumahud on igal pool suured ja ega ükski punkt ei saa päris teenindamata jääda. Tegeleme tööjõuga pidevalt ja ka praegu värbame inimesi vabade töökohtade täitmiseks.»

Alates selle nädala algusest on Narva mnt postkontoris olemas ka iseteeninduslik töökoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles