SEB võib varsti pangakaardi luba küsimata sulgeda

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB sularahaautomaat.
SEB sularahaautomaat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pangakaardi pettustele viidates otsustas SEB võtta endale õiguse erandjuhtudel piirata rahvusvahelise deebetkaardi kasutamist täies ulatuses ilma omaniku käest luba küsimata.

SEB kommunikatsioonijuhi Silver Vohu sõnul lisati kaardisulgemist puudutav punkt lepingusse, sest on ette tulnud, et kaart tuleb kiiresti sulgeda, kuid omanikku kätte ei saa, kirjutab Õhtuleht.

«Kahjuks on esinenud skimming'u-juhtumeid, kus kurjategijad saavad kaardi andmed oma valdusse. PIN-koodi võidakse kopeerida ka välismaal inimese puhkusel olles. Kui on selge, et rünne on kliendi finantside vastu, kuid klient mingil põhjusel hoiatavale SMSile ei reageeri, peab pank tema huvides siiski reageerima,» selgitab Vohu.

Veebruaris hakkab kehtima ka punkt, mille kohaselt on pangal õigus kaardi kasutamine blokeerida, kui kaardi valdaja ei ole seda vähemalt kuuel järjestikusel kuul kasutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles