Eesti noored otsivad üha enam tööd ka Kanadast

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Odras elab Vancouveris ja töötab Grouse Mountaini keskuses suusainstruktorina. Ta leiab, et suure raha teenimise asemel võiks Kanada loodust imetleda.
Egon Odras elab Vancouveris ja töötab Grouse Mountaini keskuses suusainstruktorina. Ta leiab, et suure raha teenimise asemel võiks Kanada loodust imetleda. Foto: Erakogu

Austraalia kõrval meelitab Eesti noori tööle ka Kanada, kuhu on 2010. aastast tööviisaga reisinud umbes 400 eestlast.

Ilmselt pole Eestis varsti ühtegi noort, kellel mõni sõber või tuttav poleks Austraalias tööl käinud. 2005. aastast alates on Austraalia väljastanud 9204 tööviisat Eesti noortele vanuses 18 kuni 30. Arvud näitavad, et huvi kasvab.

Kanada hakkas 18–35-aastastele Eesti kodanikele pakkuma tööviisat 2010. aastal. Loa Kanadas töötada on saanud üle 400 Eesti noore. Tahtjaid oleks veelgi, kuid erinevalt Austraaliast on Kanada tööviisade arvu piiranud. Tänavune kvoot oli 125.

«Kui mina viisat taotlesin, ei olnud Kanada veel nii populaarne. Kõik sõitsid Austraaliasse,» rääkis Vancouveris suusainstruktorina töötav Egon Odras (26), kes reisis Kanadasse esimest korda 2011. aasta juunis ja hakkas tööle Seedrioru Eesti kogukonna laagris. Tööd aga jätkus kuuks. Teise kuu sisustas Odras hääletades ja Kanada loodusega tutvudes. Siis aga lahkus ta Inglismaale Birminghami ülikooli seiklusturismikorraldust õppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles