Mõnesse rongipeatusesse tulevad ootepaviljonid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitamisel ootepaviljon Tallinn-Väikse jaamas.
Ehitamisel ootepaviljon Tallinn-Väikse jaamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lähiajal tulevad Pärnu ja Viljandi liinil olevatesse rongipeatustesse varjualused, mis kaitsevad reisijaid tuule ja vihma eest.

Tallinn-Väikse jaama ees on juba mõnda aega püsti sõrestik, mis kangesti meenutab varjualust. Möödakäijate kahtlusi kinnitab ka Edelaraudtee  Infrastruktuuri juht Rain Kaarjas.

«Tegemist on püsiehitisega, mis on ehituslikult juba valmis, kuid rajatisel puudub veel kasutusluba,» selgitas Kaarjas. Ta lisas, et kasutusloa taotluse esitab firma lähipäevadel tehnilise järelevalve ametile ja ooteplatvorm võetakse kasutusele hiljemalt 31.12., kuid nad teevad kõik endast oleneva, et see saaks teoks võimalikult pea.

Kaarjase sõnul on paviljoni eesmärk  kaitsta inimest  neljast suunast tuule ja vihma eest.

Sarnased ootepaviljonid on Liiva, Männiku, Saku, Kiisa, Roobuka, Vilivere, Keava, Käru, Türi, Kärevere, Ollepa, Võhma, Olustvere, Sürgavere, Viljandi, Koogiste, Viluvere, Tootsi, Tori, Pulli, Papiniidu ooteplatvormidel.

Edelaraudtee kontserni kuuluvad raudteel reisijatevedu korraldav Edelaraudtee AS, raudtee taristut omav Edelaraudtee Infrastruktuuri AS (rööpad/perroonid Tallinnast Viljandini ja Tallinnast Pärnuni), jaamahoonete haldust korraldav Edelaraudtee Halduse AS ja rongide hooldust ning remonti teostav AS Ühinenud Depood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles