Poed: aktsiisitõus õlle tarbimist oluliselt ei mõjuta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllesõbrad ei loobu lemmijoogist ka selle kallinedes.
Õllesõbrad ei loobu lemmijoogist ka selle kallinedes. Foto: SCANPIX

Eestis tegutsevad poeketid ei usu, et võimalik õllehinna tõus kesvamärjukese läbimüüki oluliselt vähendaks.

Viimasel ajal on Eestis aktiivselt arutatud võimaluse üle ühtlustada viina- ja õlleaktsiis, mis piltlikult öeldes kergitaks pudeli Saku Originaali hind 24 senti.

«See võib mingil määral vähendada alkoholi tarbimise kogust, kuid märkimisväärseid muudatusi me selles kindlasti ei näe,» kommenteeris seda ettepanekut Rimi pressiesindaja Katrin Bats. «Oleme seda meelt, et õllejoojad mõõduka hinnatõusu pärast kange alkoholi tarbijateks ilmselt ei hakka,» lisas ta. Batsi sõnul pole ka eelnevad aktsiisitõusud väga olulisi muutusi õlletarbimisele kaasa toonud.

«Selline aktsiisitõus vähendaks kindlasti õllemüüki ja seda mitte ainult super- ega hüpermarketites. Tõenäoliselt langeks sellisel juhul õllemüük kogu Eestis,» arvas Prisma turundusjuht Silver Säga. Samas tõdes ta, et eelmiste aktsiisitõusude ajal õlle läbimüük Prismades märkimisväärselt ei langenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles