Millist kindlustust valida Austraaliasse tööle minnes?

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turist Sydney lennujaamas.
Turist Sydney lennujaamas. Foto: DANIEL MUNOZ/REUTERS

Tarbija24 uuris kindlustusfirmade soovitusi kindlustuse osas, kui inimene plaanib näiteks tööviisa alusel Austraaliasse minna.

«Reisikindlustus on vabatahtlik kindlustus, kuid välisriiki reisides tasub see alati soetada, sest kui välisriigis midagi juhtuma peaks (haigestumine, õnnetus, surm), siis on kulud väga suured,» ütles ERGO Insurance kommunikatsioonijuht Merilin Pärli.

Aastane reisikindlustus Austraalias maksab Pärli sõnul praegu 500 eurot ja sisaldab meditsiiniabikulude hüvitamist kuni 100 000 euro ulatuses. Hüvitatakse haigestumise, kroonilise haiguse ägenemise või õnnetuse tagajärjel tekkinud kahju. Kindlustus katab kulu, mis on seotud uuringutega, raviga, ravimitega, hädavajaliku transpordiga, kodumaale transportimisega, vältimatu reisi- ja majutusega, hambaravi esmaabiga (kuni 200 eurot). Lisaks katab kindlustus surma korral kulu, mis on seotud põrmu transportimisega kodumaale.

Katab sisuliselt vaid esmaabi

«Kui minnakse pikaks ajaks mõnda välisriiki tööle või õppima, tasub alati uurida kohaliku riigi tervisekindlustust, sest reisikindlustus ei kata kõiki kulutusi (katab sisuliselt ainult esmaabi),» soovitas Pärli.

«Kindlustuslepingu sõlmimisel juhime tähelepanu kindlustussumma suurusele, kuna kindlustusselts tasub ravi ja transpordiarve vaid kuni kindlustussummani,» soovitas If kindlustuse kommunikatsioonijuht Rain Porss.

Austraalias ja Ameerikas kallis meditsiiniabi

Tihti valitakse tema sõnul kindlustuslepingu sõlmimisel võimalikult väike kindlustussumma, sest siis saab kindlustuslepingu soodsa hinnaga. «Samal ajal aga suurte õnnetuste korral jääb sellest kindlustussummast väheseks. Kui ravi- ja transpordiarved ületavad kindlustussumma, tuleb kannatanul endal juurde tasuda,» lisas Porss, kelle sõnul on If reisikindlustuse maksumus Austraaliasse reisimisel ühe aasta kohta 300 eurot.

«Välismaal töötamise tarbeks pakub Swedbank P&C Insurance AS reisikindlustusele spetsiaalset välismaal töötamise lisakaitset, mis katab välismaal töötamise ajal tekkinud kahjud,» tõi välja Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask. Kindlustuslepingusse soovitab Swedbank alati valida lisaks meditsiiniabi kindlustusele ka pagasi ning reisitõrke kindlustuskaitsed.

«Kaugetesse ning kalli meditsiiniabiteenusega riikidesse (Austraalia, USA) suundumisel tasub sõlmida leping maksimaalse meditsiiniabi kindlustussummaga, mis Swedbankis on 80 000 eurot,»rääkis Siilivask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles