Toidupank korraldab jõulude eel suured kogumispäevad

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupangale saab annetada paljudes supermarketites.
Toidupangale saab annetada paljudes supermarketites. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänasest pühapäevani ehk 13.–15. detsembril toimuvad 21 kaupluses Toidupanga jõulueelsed toidukogumispäevad.

Kui üldiselt on toidupankade põhitööks kaubandusvõrgus ülejääva toidukauba tasuta ümberjagamine vaesuses elavatele peredele, siis toidukogumispäevade ajal pakutakse ka eraisikutele võimalus toidupanga tööd toetada ja toidukaupa annetada, teatab toidupank. Jõulude eel heade inimeste abiga kogutav toit on oluline lisa üle-eestiliselt jagatavate jõulupakkide komplekteerimisel, mida sel jõuluajal plaanitakse teha vähemalt 2500.

Toidukogumispäevadeks on appi tulnud 800 vabatahtlikku.

Toidupanga kogumispäevadel saab osaleda Tallinnas Sõpruse Rimis, Lasnamäe Centrumi Rimis, Haabersti Rimis ja Ülemiste Rimis. Pärnu Toidupank kogub toidukaupa Pärnu Rimis, Suurejõe Selveris, Ülejõe Selveris ja Maksimarketis. Tartus on võimalik kohalikule toidupangale kaupa annetada Lõunakeskuse Rimis ja Rebase Rimis. Viljandis toimub kampaania Uku Keskuse Rimis ja Centrumi Selveris. Haapsalu Toidupank on palunud oma vabatahtlikud appi Rannarootsi Selverisse ja Haapsalu Säästumarketisse. Järvamaa Toidupank on korraldanud toidukogumise Türi Konsumis ning Paide Maksimarketis. Põlva Toidupank kogub kaupa Võru Rimis. Samuti toimub toidukogumine Valga Rimis, Narva Rimis, Rakvere Põhjakeskuse Rimis ja Jõhvi Rimis.

Kõik, kes toidukogumispäevade ajal ei saa kaupluses toiduannetust teha, aga soovivad toetada toidupankade tööd, võivad helistada annetustelefonidel: 900 9005 (annetus 2 eurot) ning 900 9010 (8 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles