Politsei kutsus lasteaia juures kemikaalidega mänginud lapsi korrale

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere haigla kiirabi
Rakvere haigla kiirabi Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Detsembri algusel jõi kuueaastane poiss Sõmeru lasteaia mänguväljakult leitud pudelist kemikaali ning sattus haiglasse. Sõmeru vallavanema Peep Vassiljevi kinnitusel on probleemiks see, et ümbruskonnas mängivad kooliealised lapsed kemikaalidega.

Peep Vassiljevi sõnul püüavad lapsed Torusiiliga pauku teha. Vallavanem andis piirkonna poodidesse käsu enam lastele mitte Torusiili müüa.

Rakvere politseijaoskonna noorsoopolitseinik Kady Tiinas sõnas, et politsei on vestelnud lastega, kes lasteaia läheduses sellele sündmusele eelnevalt kemikaaliga pauke tegid ja ka nendega, kes vahetult juures olid. Tegemist on alla 14-aastaste süüvõimetute isikutega.

«Laste jutust selgus, et nad koristasid omaarust kõik pudelid ära. Pudeli, mille lasteaialaps leidis, ei jäetud maha tahtlikult, vaid ununes sinna kogemata,» kinnitas Tiinas.

Koolis toimus peale kurba sündmust ka kogunemine, kus juhtkond rääkis lastele toimunust ning hoiatas kemikaaliga mängimise ohtlikkuse ja tagajärgede eest. «Samuti on räägitud sündmusega seotud laste vanematega,» kinnitas Tiinas.

Sõmeru lasteaia kinnitusel on kemikaali joonud laps endiselt haiglas ning poisi vanematega pole kontaktis oldud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles