Lugeja küsib: mitu tundi enne magamaminekut ei tohiks rohelist teed juua?

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheline tee
Roheline tee Foto: Studio Eye/Corbis

«Mul on viimasel ajal raskusi uinumisega, nimelt vähkren enne magamajäämist mitu tundi. Talve tulekuga hakkasin palju rohelist teed jooma. Püüan küll paar tundi enne magamaminekut kofeiini sisaldavat rohelist teed mitte juua, kuid arvan, et asi on siiski selles. Mitu tundi enne magamaminekut peaks vältima rohelise tee joomist?» uuris Tarbija24 lugeja.

Vastab toitumisteadlane Mai Maser.

Roheline tee sisaldab samuti kofeiini nagu kohvigi (nimetatakse teiiniks) ja on ergutava toimega. Tundlikkus on individuaalne, kuid kuna isik juba ise oletab, et tegemist võib olla mainitud jookidega, siis temale soovitan juua viimane tee või kohv  6-8 tundi enne magamisaega. See olukord võib ajaga muutuda, st tundlikkus kofeiinile nõrgeneda, kuid seniks soovitan õhtuseks joogiks punast rooibos teed, mis rahustab, on magusavõitu ja laseb rahulikult uinuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles