Rasedad usaldavad oma ema rohkem kui arste

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasedad kuulavad kõige rohkem oma emade ja vanaemade nõuandeid.
Rasedad kuulavad kõige rohkem oma emade ja vanaemade nõuandeid. Foto: SCANPIX

Londoni ülikooli uurijad leidsid, et rasedad usaldavad tervist puudutavates küsimustes oma emasid ja vanaemasid rohkem kui arste.

Uuringus osalesid naised, kes olid sünnitanud 1970. ja 1980. aastatel ja nende tütred, kes olid emaks saanud käesoleval sajandil, kirjutab BBC News.

Selgus, et nooremad naised kuulavad küll rohkem arstide nõuandeid kui varasemad põlvkonnad, kuid emade arvamus on nende jaoks siiani tähtsam kui teadusel põhinevad soovitused.

Kõige rohkem kuulasid emade nõuandeid need naised, kes olid sünnitanud 1970. aastatel. Käesoleval sajandil emaks saanud naised peavad otsuste tegemisel valima arstidelt, ämmaemandatelt, raamatutest, ajakirjadest ja internetist saadud info vahel, kuid kõige sagedamini otsustavad hoopis emalt saadud nõuandeid järgida.

Uuringut juhtinud professor Paula Nicolson Londoni ülikoolist ütles, et emade ja vanaemade nipid võetakse kasutusele siis, kui tekivad ebamugavused, näiteks hommikune iiveldus.

Imikutega tegeleva heategevusorganisatsiooni Tommy esindaja Jane Brewin ütles avastust kommenteerides, et naiste soov oma kogemusi pereliikmetega jagada on loomulik, kuid terviseprobleemide tekkides tuleks siiski viivitamatult arsti poole pöörduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles