Neli päeva tormist, traadid vedelevad teedel

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinguti-Juurimaa talus pole praegu peale inimeste tähtsaim pereliige mitte koer või mõni muu koduloom, vaid elektrigeneraator.
Vinguti-Juurimaa talus pole praegu peale inimeste tähtsaim pereliige mitte koer või mõni muu koduloom, vaid elektrigeneraator. Foto: Mihkel Maripuu

Kõige kauem, vähemalt seitse päeva peavad voolu tagasisaamist ootama Järva- ja Harjumaa majapidamised, Raplamaa pääseb kuue päevaga

Kuigi esmaspäeva õhtul möödus tormist juba neli päeva, pole Eesti Energia suutnud koristada külateedel lamavaid elektrijuhtmeid. Talumehed käivad ise traate kõrvale tõstmas ja liinidele langenuid puid raiumas.

Raplamaal Laukna külas kunagise seafarmi juurde viiva tee peal lebab üks kolmest keskpingeliini traadist.

«Ma lähemal kui 20 meetrit jalga maha panna ei soovitaks,» ütles elektrik Meelis Piiskop.

«Ma ei oska öelda, kas seal pinge on see. Mõõta ei ole ka millegagi. Häbematus, kui traat nii maas vedeleb, Eesti Energia võiks ikka pilgu peale visata,» arvas ta.

Naabruses Märjamaa valla Vinguti-Juurimaa talus läks vool ära reede hommikul ja tuleb loodetavasti tagasi alles homme, kolmapäeval. Talu karjalauda tagant läheb külavahetee, kuhu reede hommikul oli madalpinge traat kukkunud. Pererahvas teatas Eesti Energiale. Laupäeva hommikul enam ei kannatanud, tuli hobustele juua viia, traktorist küll püüdis mööda põigata, aga takerdus traati. Pererahvas tõmbas siis liini teeserva ja saagis ka kuivanud puu maha, mis kukkudes oli selle lõhkunud. Esmaspäeva keskpäeval vedeles traat hunnikus ikka veel sealsamas tee ääres, oodates Eesti Energia palgatud töömehi.

Eesti Energia Raplamaa käidukorraldaja Vello Tanser ütles, et endise seafarmi juurde lähevad töömehed teisipäeval.

«Ju seal ikka vool on välja lülitatud. Kui juhe on maas, siis ei tohi sellele lähedale minna, olgu seal vool sees või mitte,» ütles Tanser.

Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne ütles, et teisipäeval saavad rikked kõrvaldatud Tartu-, Viljandi-, Jõgeva- ja Ida-Virumaal ning ülehomseks Raplamaal. Tõnne lisas, et viimased liinid peaks Harju- ja Järvamaal korda saama neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles