Vanemahüvitise ülempiir langeb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi
Beebi Foto: SCANPIX

Järgmisel aastal langeb vanemahüvitise ülempiir 1566 krooni võrra, sest valitsuse määrusega vähendatakse maksimumpiiri aluseks olevat kalendrikuu tulu määra.

Sotsiaalminister saatis e-õigusesse kooskõlastusringile valitsuse määruse eelnõu, millega kinnitatakse keskmise sotsiaalmaksuga maksustatava ühe kalendrikuu tulu suuruseks 11 250 krooni.

Selle põhjal arvutatakse 2011. aastal ka vanemahüvitise maksimaalne suurus, mis on kolmekordne kalendrikuu tulu ehk 33 750 krooni. See on 1566 krooni ehk 4,43 protsendi võrra väiksem kui on tänavu.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul peegeldab ülempiiri langus muutust töötasudes. «Eelmisel aastal töötasud vähenesid ning esmakordselt langeb seeläbi ka vanemahüvitise ülempiir,» ütles minister.

Vanemahüvitise alammäär on võrdne alampalgaga, mis on tänavu 4350 krooni.

«Vanemahüvitise eesmärk on kompenseerida lapsega koju jäävale vanemale saamatajääv töötasu. Vanemahüvitis on peredele andnud vajaliku kindlustunde, mis on julgustanud lapsi saama,» lisas Pevkur.

Eelmisel aastal sündis Eestis 15 763 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles